Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (16)
Пошуковий запит: (<.>A=Мирось В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 18
Представлено документи з 1 до 18

      
Категорія:    
1.

Мирось В. В. 
Вибуття молочної худоби в процесі онтогенезу в залежності від генотипу при різних способах утримання під дією природного та штучного відбору / В. В. Мирось // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 2001. - № 2-3. - С. 94-95. - Бібліогр.: 1 назв. - укp.

Проаналізовано вибуття тварин від народження до завершення третьої лактації за умов різних технологій виробництва молока під дією природного та штучного відбору.


Індекс рубрикатора НБУВ: П603,1-31

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Мирось В. В. 
Визначення впливу генотипу батьків на молочну продуктивність їх потомства за умов прив'язного та безприв'язного способів утримання худоби / В. В. Мирось, І. Г. Бабарика // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 2000. - № 4. - С. 62-64. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Вивчено генетичний вплив бугаїв-плідників імпортних порід на молочну продуктивність нащадків, з урахуванням генотипу матері за різних способів утримання худоби. Встановлено, що паратипові умови господарств не повною мірою відповідають високим вимогам генотипу оцінюваних бугаїв, що не сприяє спадковому прояву високої молочної продуктивності, притаманній батьківській породі.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-334.33,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мирось В. В. 
Комплексная экологическая характеристика мясной продукции / В. В. Мирось, В. Г. Василец, М. Е. Извеков, В. Р. Сурмило // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 2001. - № 2-3. - С. 142-143. - рус.

Наведено результати досліджень комплексної характеристики м'ясної продукції тварин української м'ясної породи, вирощених в Чорнобильській зоні.


Індекс рубрикатора НБУВ: П603,2-65

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Мирось В. В. 
Можливості прогнозування надою на основі стандартної зоотехнічної інформації / В. В. Мирось, О. П. Василенко, В. П. Шабля // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 2000. - № 2. - С. 41-43. - укp.

Проаналізовано прогностичні можливості показників стандартного племінного обліку в процесі поступового розширення обсягу інформації про тварин, закуплених у різних господарствах і дорощених та лактуючих в одному.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-33,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Науково-технічний бюлетень Інституту тваринництва. N 79 / ред.: В. В. Мирось; УААН. - Х., 2001. - 124 с. - укp.

Висвітлено деякі аспекти селекційно-племінної роботи на сучасному етапі розвитку м'ясного скотарства в Україні. Всебічно досліджено вплив вітамінно-мінеральної домішки, збагаченої екстрактом дуба, на перетравність поживних речовин раціону, баланс азоту та продуктивність свиноматок. Значну увагу приділено питанням удосконалення червоної степової породи з використанням англерської, червоної датської та голштино-фризької порід.


Індекс рубрикатора НБУВ: П.я54(4Укр)2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж63574 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Мирось В. В. 
Технологія виробництва продукції тваринництва : Підруч. для студ. вищ. аграр. закл. ІІІ та ІV рівнів акредитації незоотехн. профілю / В. В. Мирось, Г. П. Котенджі, О. С. Зубрич, В. Г. Василець, Л. В. Гончаренко; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. - 2-е вид., доповн. - Х., 2003. - 322 c. - укp.

Розглянуто засади анатомії, розведення та годівлі сільськогосподарських тварин. Наведено сучасні оцінки поживності та якісних показників кормів, а також технології їх виробництва і підготовки до згодування. Вміщено відомості щодо технологій виробництва основних видів продукції тваринництва, зокрема, вівчарства, птахівництва, конярства, свинарства.

Рассмотрены основы анатомии, разведения и кормления сельскохозяйственных животных. Приведены современные оценки питательности и качественных показателей кормов, а также технологии их производства и подготовки к скармливанию. Изложены сведения, касающиеся технологий производства основных видов продукции животноводства, в частности, овцеводства, птицеводства, коневодства, свиноводства.


Індекс рубрикатора НБУВ: П5/6 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА660195 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Мирось В. В. 
Бджільництво : навч. посіб. / В. В. Мирось, І. Г. Бабарика; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. - Х., 2007. - 277 c. - укp.

Розглянуто біологію бджолиної сім'ї, наведено характеристику різних порід бджіл, визначено особливості їх використання на медозборі та запиленні ентомофільних сільськогосподарських культур. Висвітлено історію розвитку бджільництва від найдавніших часів до сучасного періоду. Визначено перспективи розвитку галузі в Україні. Описано прийоми утримання та розведення бджіл, розглянуто бджільницький інвентар та будівлі. Визначено основні властивості, технології заготівлі та зберігання продуктів бджільництва (меду, воску, квіткового пилку, бджолиної отрути, маточного молочка та прополісу), встановлено їх хімічний склад і сферу застосування. Розроблено рекомендації щодо поліпшення та раціонального використання кормової бази для бджіл. Розглянуто плани розвитку бджільництва (перспективне планування та річне завдання), методику виробничого обліку на пасіках, норми обслуговування й обов'язки пасічника. Значну увагу приділено методам боротьби з хворобами та шкідниками бджіл.

Рассмотрена биология пчелиной семьи, приведена характеристика различных пород пчел, показаны особенности их использования на медосборе и опылении энтомофильных сельскохозяйственных культур. Освещена история развития пчеловодства от древнейших времен до современного периода. Определены перспективы развития отрасли в Украине. Описаны приемы содержания и разведения пчел, рассмотрен пчелиный инвентарь и строения. Установлены основные свойства, технологии заготовки и хранения продуктов пчеловодства (меда, воска, цветочной пыльцы, пчелиного яда, маточного молочка и прополиса), рассмотрены их химический состав и определена сфера применения. Разработаны рекомендации по улучшению и рациональному использованию кормовой базы для пчел. Рассмотрены планы развития пчеловодства (перспективное планирование и годовое задание), методику производственного учета на пасеках, нормы обслуживания и обязанности пасечника. Значительное внимание уделено методам борьбы с заболеваниями и вредителями пчел.


Індекс рубрикатора НБУВ: П691 я73-1 + П871.71 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА689946 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Мирось В. В. 
Молочное и мясное скотоводство : Учеб. пособие / В. В. Мирось, В. Г. Василец; Харьк. нац. аграр. ун-т им. В.В.Докучаева. - Х., 2006. - 153 c. - Библиогр.: с. 146 - рус.

Рассмотрены биологические особенности крупного рогатого скота (КРС), методы его разведения, производственная классификация пород, системы содержания животных, их кормление и методы спаривания коров и телок. Изложены вопросы производства говядины в молочном производстве и при использовании, кормления КРС молочного и мясного направления продуктивности. Проанализировано влияние факторов внешней среды, водопоения и зоогигиены на физиологическое состояние и продуктивность животных.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-61

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА677354 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Мирось В. В. 
Кролівництво і звірівництво : навч. посіб. / В. В. Мирось; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. - Х., 2008. - 215 c. - укp.

Розглянуто питання розведення кролів і хутрових звірів (норки, лисиці, песця, єнотоподібної собаки, тхоря, нутрії, ондатри, байбака, шиншили) в Україні, їх основні породи, методи утримання, годівлі, відтворення, профілактики. Описано специфічні, інфекційні й інвазійні захворювання окремих видів хутрових звірів, а також хвороби кролів. Висвітлено особливості обробки хутрових шкурок, тушок нутрій і байбаків.

Рассмотрены вопросы разведения кролей и меховых зверей (норок, лисиц, песцов, енотоподобной собаки, тхоря, нутрии, ондатры, байбака, шиншиллы) в Украине, их основные породы, методы содержания, кормления, воспроизводства, профилактики. Описаны специфические, инфекционные и инвазионные заболевания отдельных видов меховых зверей, а также болезни кролей. Освещены особенности обработки меховых шкурок, тушек нутрий и байбаков.


Індекс рубрикатора НБУВ: П671-3 я73-1 + П717-3 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА709092 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Мирось В. В. 
Рыбоводство : учеб. пособие / В. В. Мирось, Г. А. Скляров; Харьк. нац. аграр. ун-т им. В.В.Докучаева. - Х., 2008. - 203 c. - Библиогр.: с. 199 - рус.

Изложены современные представления о биологии рыб, основных видах прудовых рыб, пригодных к разведению в условиях Украины. Определены типы и системы рыбных хозяйств. Освещена технология разведения и выращивания рыбы (карпа), перспективных видов рыб. Рассмотрены вопросы организации полноценного кормления различных видов рыб, их воспроизводства, профилактики и лечения основных заболеваний. Внимание уделено пищевой ценности рыб и технологии ее переработки. Проанализированы особенности выращивания рыбы в домашних условиях. Описаны методы племенной работы в рыбоводстве.


Індекс рубрикатора НБУВ: П728 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА709451 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Мирось В. В. 
Свиноводство в индивидуальном хозяйстве : учеб. пособие / В. В. Мирось, А. С. Зубрич; Харьк. нац. аграр. ун-т им. В.В.Докучаева. - Х., 2008. - 192 c. - Библиогр.: с. 185-186 - рус.

Приведены сведения о биологических и хозяйственных особенностях свиней. Раскрыто влияние генетических факторов и внешней среды на развитие их продуктивных качеств. Охарактеризованы конституция и экстерьер свиней, их типы и особенности телосложения. Описано большинство используемых в производстве свинины современных пород свиней. Уделено внимание оценке качества кормов, их роли и значению различных питательных веществ для организма животных, способам содержания и особенностям выращивания поросят. Рассмотрены вопросы использования продукции свиноводства в домашних условиях, убоя свиней и разделки туш, переработки и консервирования продуктов убоя.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65,1я7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА711941 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Мирось В. В. 
Виробництво продукції птахівництва : навч. посіб. / В. В. Мирось, В. М. Сурмило; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва. - Х., 2010. - 196 c. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Розкрито народногосподарське значення птахівництва в Україні. Розглянуто питання організації раціональної годівлі, утримання та вирощування курей, гусей, качок, індиків, страусів, цесарок, перепелів, голубів, фазанів, описано їх основні біологічні та господарсько корисні ознаки.


Індекс рубрикатора НБУВ: П68-4я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА737566 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Мирось В. В. 
Вівчарство і козівництво : навч. посіб. / В. В. Мирось, А. С. Фомінова; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва. - Х., 2009. - 174 c. - Бібліогр.: 13 назв - укp.

Розглянуто актуальні проблеми розвитку вівчарства та козівництва в Україні. Наведено інформацію про біологічні особливості, розведення, відтворення, утримання, годівлю овець і кіз різних статево-вікових груп. Розкрито питання їх ветеринарно-санітарного захисту. Увагу приділено технології хутрового та шубного виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: П66(4УКР) я73-1 + П871.31 я73-1 + П871.32 я73-1 + М521.4 я73 + М571.2 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА740285 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Завгородній О. І. 
Еволюція деяких екологічних систем під впливом природних факторів : посібник / О. І. Завгородній, В. В. Мирось, М. П. Пришляк, Т. Д. Пришляк; ред.: М. П. Пришляк; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва, Харк. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка, Харк. нац. пед. ун-т ім. Г.С. Сковороди. - Х., 2010. - 150 c. - Бібліогр.: с. 146-147 - укp.

Розглянуто основні закони еволюції складних систем, математичні моделі екологічної системи (ЕС) Землі, зокрема в контексті сонячної активності. Висвітлено альтернативні джерела енергії в ЕС Землі, роль катастроф в еволюції ЕС, питання екології космічних поселень за межами Землі, колонізації Місяця та планет Сонячної системи (СС), планет-гігантів та малих тіл СС. Увагу приділено екологічним проблемам контактів з позаземними цивілізаціями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Б. я73 + Е0*892 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА745563 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Мирось В. В. 
Технологія виробництва молока та яловичини : навч. посіб. / В. В. Мирось, В. Г. Василець, І. Г. Бабарика; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва. - Х., 2009. - 197 c. - Бібліогр.: 15 назв - укp.

Розглянуто особливості розведення великої рогатої худоби молочного та м'ясного напрямків продуктивності в Україні. Подано інформацію про основні породи, методи утримання, годівлі, організації доїння, вирощування молодняку, відтворення, профілактики основних захворювань, забою та первинної обробки шкіри великої рогатої худоби, зокрема, корів. Увагу приділено технології приготування молочних і м'ясних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60(4УКР) я73-1 + П871.11 я73-1 + Л92 я73-1 + Л95 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА740284 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Мирось В. В. 
Технологія виробництва продукції свинарства : навч. посіб. / В. В. Мирось, В. І. Герасимов, О. В. Пронь; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва. - Х., 2009. - 285 c. - Бібліогр.: 61 назв - укp.

Висвітлено народногосподарське значення, стан і перспективи розвитку свинарства в Україні. Наведено інформацію про походження, класифікацію, біологічні особливості, господарсько корисні ознаки, конституцію та екстер'єр свиней. Охарактеризовано породи свиней, поширені в Україні. Увагу приділено розведенню, відтворенню, утриманню та годівлі свиней різних статево-вікових груп, ветеринарно-санітарному захисту свинарських ферм, а також технології переробки продукції галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65(4УКР) я73-1 + Л92-923 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА740279 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Мирось В. В. 
Животноводство (с основами технологий производства продукции животноводства) : учеб. пособие / В. В. Мирось, В. Г. Василец, С. Б. Ковтун; Харьк. нац. аграр. ун-т им. В.В. Докучаева. - Х. : ХНАУ, 2012. - 342, [22] c. - Библиогр.: с. 341-342 - рус.

Изложены основы анатомии, разведения и кормления сельскохозяйственных животных. Раскрыты проблемы оценивания питательности и качества кормов, технологии производства и подготовки кормов к скармливанию. Даны краткие сведения о технологиях производства основных видов продукции животноводства, породах сельскохозяйственных животных и птицы, которые разводятся в Украине, а также системах их содержания и кормления, переработки получаемой от них продукции. Рассмотрены основы селекции сельскохозяйственных животных и птицы. Описаны хозяйственные и селекционные особенности животных и их воспроизводительная способность. Дана информация о комбикормах, белково-витаминных добавках, премиксах. Уделено внимание содержанию коров, племенной работе в свиноводстве, технологии производства яиц на промышленной основе, особенностям пищеварения и обмена веществ у птицы.


Індекс рубрикатора НБУВ: П6 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА766339 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Мирось В. В. 
Тваринництво (з основами технологій виробництва продукції тваринництва) : навч. посіб. / В. В. Мирось, В. Г. Василець, С. Б. Ковтун; ред.: В. В. Мирось; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва. - Х. : ХНАУ ім. В. В. Докучаєва, 2012. - 321, [23] c. - Бібліогр.: с. 318-320 - укp.

Викладено основи анатомії, розведення та годівлі сільськогосподарських тварин. Висвітлено основні досягнення у галузі біології таких тварин і технології одержання від них доброякісної, дешевої продукції. Подано теоретичний матеріал про загальні закономірності будови, функції, розвиток та селекцію сільськогосподарських тварин. Розглянуто сучасні оцінки поживності та якості кормів, технологій їх виробництва та підготовки до згодовування. Наведено технології одержання основних видів тваринницької продукції (молока, м'яса, вовни, яєць тощо). Розроблено теоретичні рішення, методи та технології щодо інтенсифікації тваринництва, зростання та забезпечення генетичного продуктивного потенціалу популяцій сільськогосподарських тварин і птиці.


Індекс рубрикатора НБУВ: П6 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА772020 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського